Officieel: Mercedes-AMG SL63 S E Performance PHEV plug-in hybride Roadster 816 pk V8 (2023)De topversie van de nieuwe SL Roadster is de Mercedes-AMG SL63 S E Performance plug-in hybride met maar liefst 816 pk!

Geheel volgens de actuele tijdgeest krijgen de AMG topversies van de C-Klasse en S-Klasse plug-in hybride ondersteuning mee. In het geval van de nieuwe SL Roadster wordt dat iets moeilijker aangezien het voornamelijk een lifestyle zonneklopper met sportieve genen is … en eentje die enkel als AMG bestaat (momenteel?). Das Haus komt nu met een interessante oplossing waarbij de SL43 (381 pk), SL55 (476 pk) en SL63 (585 pk) trouw blijven aan hun klassieke benzinemotoren. En daarboven een SL63 S E Performance plug-in hybride topversie prijkt!

De Mercedes SL AMG Roadster PHEV (gekke tijden!) combineert een 4.0-liter V8 (612 pk) en elektromotor (204 pk), tezamen goed voor 816 pk en een indrukwekkende 1.420 Nm! Niet geheel onverwacht staat er hier slimme vierwielaandrijving (4MATIC+) en een 9-traps automaat paraat. Goed voor een 0-100 chrono van slechts 2,9 seconden en wapperende haren aan maximaal 317 km/u.

Zuiver elektrisch brengt de aanwezige batterijpack (6,1 kWh) je slecht 13 km ver. Al ligt de focus hier logischerwijs op het bieden van topprestaties én de doorgedreven energierecuperatie waar mogelijk. Zoals in de F1 trouwens.

De AMG ingenieurs hebben de nodige tijd/energie gestoken in een passende afstelling met uiteraard soortgelijke hardware. Denk aan performante remmen, actieve rolstabilisatie, uitklapbare spoiler en vierwielsturing. Maar ook op vlak van personalisatie is er heel wat mogelijk. En als het (nog) niet mogelijk is kan je altijd terecht bij de Manufaktur afdeling.

Belgische prijzen van de Mercedes-AMG SL63 S E Performance plug-in hybride werden nog niet gecommuniceerd … noch een lanceringsdatum. Maar zoek alvast 200.000 euro bij elkaar. Of ga je toch voor de AMG GT63 S E Performance met vier volwaardige zitplaatsen?