Officieel: Mercedes EQG Concept EV IAA (2021)De EQG Concept moet ons warm maken voor het idee dat Mercedes zelfs de iconische G-Klasse offroader wil (en zal) elektrificeren…

Op de IAA München 2021 viert Mercedes ondermeer de sportieve EQS53 AMG, gloednieuwe EQE en functionele EQB crossover. Eveneens aanwezig is de EQG Concept die tegen 2024 zichzelf zal vervellen in een elektrische G-Klasse. Volgens de nieuwe nomenclatuur zal deze als EQG door het leven gaan!

In tegenstelling tot de EQS en EQE die bijna geen visuele elementen delen met respectievelijk de S-Klasse en E-Klasse moet de toekomstige EQG wél sterk lijken op de G-Klasse. Gezien diens immense populariteit (400.000+ verkochte exemplaren) is dat een slim idee van Das Haus! Hetzij wel met de nodige EQ designfeatures zoals de gesloten grille, aerodynamisch geoptimaliseerde velgen (hier 22”), subtiele LED lichtstroken en de blauwe themakleur.

Je zou het niet direct verwachten maar de G is voornamelijk een onverwoestbare en onvermoeibare terreinridder. Ook de zuiver elektrische EQG zou op het ladderframe staan dat speciaal voor de EV aandrijflijn werd ontwikkeld/aangepast. Elk wiel krijgt een (afzonderlijk regelbare) elektromotor mee waardoor de rij-eigenschappen voldoende moeten zijn om de “Schöckl proved” badge te verdienen. Die krijgt elke G-Klasse als hij het extreme oefenparcours nabij de productiefaciliteit in Graz (Oostenrijk) heelhuids overwint.

De EQG560 en EQG580 type-aanduidingen werden reeds vastgelegd door Mercedes. Ook hier zullen er na verloop van tijd nog wel varianten bijkomen.

Lees hier onze rijtest met de nieuwe Mercedes G500!