Preview: Mercedes EQG (2024)Mercedes gaat volledig elektrisch, zelfs van de iconische G-Klasse terreinwagen komt er zuiver elektrische EQG variant!

Het zuiver elektrische EQ gamma van Mercedes omvat intussen de EQA, EQB, EQC, EQS en EQV. En binnenkort zullen ze de EQE onthullen. Maar de EV honger van Das Haus is nog steeds niet gestild, tegen 2023 zouden ze de EQG presenteren. Inderdaad, de iconische Geländewagen krijgt een zuiver elektrische evenknie! Geheel volgens de logica zou die als EQG door het leven gaan.

Behalve een vage teaser en de officiële aankondig dat de Mercedes EQG er écht komt ontbreken verdere details. In het verleden werden wel de EQG560 en EQG580 benamingen alreeds juridisch vastgelegd, dat zullen vermoedelijk ook de type-aanduidingen worden. Mooi in lijn met het aanbod van de EQS luxelimousine. Vermoedelijk rekent de Mercedes EQG ook op de 107,8 kWh accupack wat moet zorgen voor 600+ km rijbereik.

De vormgeving van de Mercedes G-Klasse is al bijna subzero cool op zich. De designers zullen deze hoekige vorm zoveel mogelijk proberen aanhouden desondanks het feit dat zoiets een negatieve invloed heeft op de aerodynamica en bijhorend het verbruik. Ook qua offroadskills zal de EQG zichzelf moeten bewijzen/overtreffen!

Meer nieuws volgt hopelijk in de komende maanden en jaren. Maar voor 2023/2024 moet je niet richting de Benz showroom gaan. (Impressie via Turbosquid)

Lees hier onze rijtest met de Mercedes G-Klasse G500!

Preview: Mercedes EQG (2024)