Officieel: Mercedes EQV (2020)

Officieel: Mercedes EQV (2020)Na de EQC SUV komt Mercedes nu met de EQV, een zuiver elektrische V-Klasse.

Momenteel is de EQC SUV het enige Mercedes EQ wapenfeit maar op korte termijn wil Das Haus haar e-gamma serieus uitbreiden met ondermeer een zuiver elektrische A-Klasse, B-Klasse, E-Klasse en S-Klasse. Toch kreeg de EQV de voorkeur, deels te verklaren gezien hun inspanningen met de eVito (een zuiver elektrische bestelwagen) en de EQV Concept voorbode.

Lovende woorden omtrent de luxe en comfort zijn er genoeg, technische details zijn eerder schaars omdat Mercedes de EQV nog door de WLTP testcyclus moet (laten) sturen. Wel benadrukken ze dat er een 100 kWh batterij (waarvan 90% effectief bruikbaar) aanwezig is die voor een actieradius van 405 km moet zorgen. Snelladen kan tot maximaal 110 kW, goed voor tot 80% laden in 45 minuten, aan een klassieke laadpaal (11 kW) moet je tien uur incalculeren. De Mercedes EQV is 204 pk / 362 Nm sterk en kan 160 km/u halen.

Visuele details zijn er niet te zien op de tankklep linksvoor en de aangepaste tellerpartij. De voorwielaangedreven Mercedes EQV is te verkrijgen met de optioneel verlengde wielbasis (nog meer binnen/beenruimte) en met zes, zeven of acht zetels.

De onthulling is voorzien voor het Autosalon van Frankfurt in september, de eerste exemplaren worden medio 2020 geleverd aan een nog ongedefinieerde prijs.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...