Teaser: Mercedes EQE - EV E-Klasse (2021)De volgende fase in het grootscheepse EV offensief van Mercedes is de EQE, een zuiver elektrische E-Klasse!

Het zuiver elektrische EQ submerk van Mercedes is intussen tastbaar in de vorm van een EQC, EQV en EQA. Binnenkort mogen we ook de nieuwe EQS en EQB verwachten in de lokale showrooms. De Duitse autobouwer kijkt intussen ook naar de (nabije) toekomst en geeft ons een eerste glimp van de EQE. Dat is de zuiver elektrische E-Klasse die recentelijk nog opgefrist werd.

Op de Autosalon van München (IAA, voorheen in Frankfurt) zal de EQE zijn wereldpremière beleven, hopelijk per direct in productievorm. Op de eerste officiële beelden zien we al diverse gelijkenissen binnenin met de EQS luxelimousine, hetzij zonder de MBUX Hyperscreen. Verdere technische details werden nog niet vrijgegeven, hopelijk komt de riante 107,8 kWh batterijpack over uit hun EV topmodel. Dat zou voor een royaal rijbereik (600+ km) zorgen!

Ook voor de EQE vertrokken de designers van het “one bow” principe waarmee de hoofdlijn van de voorkant tot de achterkant een zo aerodynamisch geheel benadrukt. De doorlopende LED lichtstrook achteraan zorgt alvast voor een “uniek” karakter. Tevens zal deze EQE de basis vormen voor het eerste zuiver elektrische AMG product!

Meer nieuws volgt begin september wanneer de IAA van start gaat! Naast deze EQE zal Das Haus ginder ook een Maybach concept, bepantserde S-Klasse Guard en C-Klasse All Terrain presenteren. Tevens haal AMG het doek van hun eerste performance hybrid, vermoedelijk de GT73e 4-Door Coupé!

Lees hier onze rijtest met de Mercedes EQC400 4MATIC!

Teaser: Mercedes EQE - EV E-Klasse (2021)