Officieel: Mercedes EQS EV facelift (2024)Met een facelift biedt de zuiver elektrische Mercedes EQS limousine nog meer luxe, comfort, rijbereik … en op de grille prijkt er zowaar opnieuw een fiere ster!

Terwijl de Mercedes EQS luxelimousine eigenlijk pas midden 2021 gelanceerd werd is de tijd al aangebroken voor een facelift. Eentje behoorlijk subtiel maar wel tastbaar. Dit met de blijde herintrede van een fysieke ster op de motorkap. Net zoals bij de S-Klasse! Voordien had de EQS een ster in de grille met erboven het (2D) logo, vanaf nu staat er weer fysiek een (rechtopstaande) ster op de neus. Hoe fier kunnen/zullen ze in Stuttgart zijn?! Al had de EQS Maybach reeds zo’n rechtopstaande ster.

Tezamen met een grotere batterijpack (118 ipv 108,4 kWh) en enkele aerodynamische aanpassen loopt het rijbereik van de Mercedes EQS facelift op tot maar liefst 822 km (WLTP). Toch voor de achterwielaangedreven EQS450, de 4MATIC+ variant haalt nipt de 800 km grens niet. En die vierwielaangedreven varianten zien hun trekvermogen oplopen tot 1.700 kg (ipv 700 kg).

Binnenin blijven de wijzigingen voor de Mercedes EQS facelift vrij beperkt. Namelijk met B-stijl ventilatieopening omlijstingen in het gegalvaniseerd chroom. En de luxueuze zetels achterin hebben zowaar nog meer (verstel)mogelijkheden! En over mogelijkheden gesproken, daarvoor ben je bij de Manufaktur Selection catalogus aan het juiste adres.

De opgewaardeerde Mercedes EQS kan vanaf eind april 2024 worden besteld. Ondanks de verbeterde standaarduitrusting blijven de Belgische basisprijzen ongewijzigd. Zoek dus maar ministens 111.320 euro (EQS450+ AMG Line) bij elkaar!

Lees hier onze rijtest met de Mercedes EQS580!