Belgische prijs Mercedes-Maybach EQS SUV (2024): vanaf 215.380 euroNaast een hoop vermogen, riant rijbereik en super-de-luxe afwerking is ook de prijs van de Mercedes-Maybach EQS SUV aan de (behoorlijk) stevige kant.

Bovenaan het zuiver elektrische EQ gamma van Mercedes vinden we de EQS luxelimousine terug. Wie nog wat meer ruimte wenst kan ook voor de EQS SUV gaan. En die is er ook in een (nog) meer luxueuzere EQS SUV Maybach variant. Mooi in analogie met de Mercedes-Maybach GLS SUV variant!

Geheel volgens de verwachtingen vraagt Mercedes een stevige prijs voor de Maybach EQS SUV. Momenteel is deze er enkel als EQS680 SUV Maybach in ruil voor minimaal 215.380 euro. Al kan daar nog eens gemakkelijk 50.000 euro aan bijkomen als je voor een Night Series configuratie gaat. Het Maybach First Class pakket is er wel zonder meerprijs waardoor je achterin twee prachtige zetels krijgt waar de inzittenden voluit (!) kunnen genieten van een een koelvak en champagnefles/glazenhouder. En véél leder, prachtige materialen en een hoogwaardig comfort natuurlijk.

Dankzij twee elektromotoren bedraagt het systeemvermogen van de Mercedes-Maybach EQS680 SUV maar liefst 658 pk / 950 Nm. Daarmee zit je in 4,4 seconden aan 100 km/u en bij 210 km/u is de topsnelheid bereikt. Een volle batterij (108,4 kWh netto) staat garant voor een WLTP actieradius van 606 km. In de koffer past er 440 liter bagage.

Iedereen kan naar hartenlust Mercedes-Maybach EQS SUV droomconfiguraties maken op hun website. Maar enkel de Belgische Das Haus verdeler kan die omzetten in 3.000+ kg aan Duitse degelijkheid/uitstraling. Al hebben ze daar ook een reguliere EQS SUV (EQS450+ SUV, vanaf 124.025 euro) staan natuurlijk.

De klassieke Mercedes S-Klasse limousine is verkrijgbaar in diverse Maybach uitvoeringen. Of dat ook het geval zal zijn bij de EQS moet de toekomst uitwijzen.