Officieel: Mercedes-Maybach GLS600 (2019)

Officieel: Mercedes-Maybach GLS GLS600 (2019)Mercedes wil met de GLS Maybach meespelen in het extreem luxueuze SUV segment.

Nadat Mercedes de GLE63 AMG en GLS63 AMG lanceerde op het Autosalon van Los Angeles haalt de Duitse premiumautoconstructeur bijna gelijktijdig het doek van de GLS Maybach in Guangzhou (China). Op de gelimiteerde G650 Landaulet na is deze GLS het allereerste SUV product van Maybach die in de catalogus naast de S-Klasse Maybach plaatsneemt.

De Mercedes-Maybach GLS doet het aan de buitenzijde met een karakteristieke (multispaak?) grille én heel veel chroom accenten rondom al gaan we er vanuit dat die optioneel zijn. Naast 22” en 23” velgen kan je kiezen tussen acht exclusieve duo tone koetswerkkleuren, allemaal met een Mercedes-Maybach (MM) logo op de D-stijl! Om het in- en uitstappen te vergemakkelijken zijn er uitklapbare drempels voorzien.

Achterin de GLS Maybach is er een royale hoeveelheid ruimte voor twee luxueuze zetels of een driedelige zitbank, zoals het een Maybach betaamt geniet je hier van een extreem hoge (en personaliseerbare) afwerkingsgraad met enkel de beste materialen. Ook mag je genieten van ondermeer een mooi ingebouwde frigo (desgewenst mét zilveren champagneglazen), MBUX Rear Tablet infotainment, een reusachtig panoramisch glazen dak, massagezetels én parfumverspreider.

In het verleden associeerde Mercedes de “600” typeaanduiding met een V12, de Mercedes-Maybach GLS600 doet het anno 2019 gewoon met een 4.0-liter V8. Die produceert alvast 558 pk / 730 Nm en dankzij de EQ Boost mild hybrid technologie komt daar (kortstondig) nog eens 22 pk / 250 Nm bij. Zo zit je in 4,9 seconden aan 100 km/u, bij 250 km/u bereik je de topsnelheid. Amerikaanse eigenaars van een GLS600 kunnen maar tot 230 km/u…

De negentraps automaat, 4Matic vierwielaandrijving en AIRMATIC luchtvering werden speciaal afgesteld om het luxueuze karakter van de Mercedes-Maybach GLS600 4MATIC ten volle te benadrukken. Voor het eerst is er zelfs een speciale Maybach-rijmodus beschikbaar!

De Mercedes GLS600 Maybach komt in de tweede helft van 2020 op de markt en richt zijn pijlen op de Bentley Bentayga, Rolls Royce Cullinan en Range Rover SVAutobiography Dynamic. Daarmee heb je ook al direct een indicatie van het prijssegment.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...