Video: Nico Rosberg test de zuiver elektrische Mercedes EQS (2021)Als voormalige F1 piloot (én wereldkampioen) mag Nico Rosberg in avant-première proeven van de gloednieuwe Mercedes EQS, de allereerste zuiver elektrische luxelimousine.

Nico Rosberg behaalde voor het Mercedes F1 team 23 overwinningen over een periode van zes jaar, in 2016 claimde hij zelfs de wereldtitel! Kort nadien hing Rosberg zijn racehelm aan de haak en werd ondernemer, YouTuber en voorvechter van e-mobility in al zijn facetten. Hij was dan ook behoorlijk enthousiast met de nieuwe EQS van Mercedes. Dat is bovendien dé allereerste zuiver elektrische luxelimousine in het segment voor de meer vermogenden/succesvollen onder ons.

De internationale A-media kreeg in Zwitserland de kans om de veelbelovende Mercedes EQS (met tot 770 km rijbereik) aan de tand te voelen, voor hun ex-werknemer werd een exemplaar (met de saaiste spec ooit?) overgevlogen naar Monaco. Jetset! Naast de riante batterijpack en uitgekiemd aerodynamisch design zit de eyecatcher uiteraard binnenin. En dan hebben we het niet over het hoogstaande comfort en luxe maar over het hightech MBUX Hyperscreen. Zowaar een 56” digitale tellerpartij/infotainmentsysteem dat het volledige dashboard in beslag neemt.

Tegen het einde van de zomer moeten gewone stervelingen de EQS kunnen ontdekken bij de lokale Mercedes’ verdeler. Officiële prijzen werd nog niet vrijgegeven, reken op gemakkelijk 100.000 euro in basisvorm.

En nog méér Mercedes EQS rij-ervaringen: