Video: Porsche’s jaaroverzicht 2015

Video: Porsche's jaaroverzicht 2015Met heel wat nieuwe modellen en uitvoeringen mag Porsche succesvol terugblikken naar 2015 met de overwinning in Le Mans misschien wel als absoluut hoogtepunt.

Tweeduizendvijftien was voor de sportwagenbouwer uit Zuffenhausen het jaar waar ze voor het eerst turbomotoren in hun iconische 911 wisten te lepelen terwijl de Boxster een Spyder uitvoering kreeg en de we diverse nieuwe Turbo S’en zagen bij de 991 en Cayenne. De kleine SUV van Porsche, de Macan, werd opgefrist en kreeg er een sportieve GTS variant bij. De introductie van een 991 GT3 RS is altijd een hoogmis voor de autoconstructeur maar misschien is die Cayman GT4 toch net dat tikkeltje plezanter. Wie circuitambities koestert heeft nu ook de mogelijkheid om die GT4 Clubsport aan te schaffen, wie weet mag het dan ooit nog deelnemen aan de WEC kampioenschap waar Porsche ook stevige sportieve successen wist te behalen met de Le Mans overwinning als ultieme prestatie!

De dieselgate affaire bij moederbedrijf Volkswagen werpt toch een kleine donkere schaduw over 2015 want ook de krachtige dieselmotoren uit de Cayenne en Panamera zouden met sjoemelende software besmet zijn, geen wonder dat deze comfortabele kilometervreters afwezig blijven in deze flitsende videoterugblik. In 2016 verwachten we een nieuwe generatie Panamera en een nieuwe generatie Boxster / Cayman die 718 werden gedoopt. Nog voor 2020 zouden we een productiemodel moeten te zien krijgen van het knappe Mission E Concept uit Frankfurt!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...