Productie Mercedes G-Klasse (2018) van start

Productie Mercedes G-Klasse (2018) van startDe Mercedes G-Klasse rolt opnieuw van de band bij Magna Steyr in Oostenrijk.

Na een carrière van bijna 40 jaar en 300.000 verkochte exemplaren werd de iconische Mercedes G-Klasse eerder dit jaar in het nieuw gestoken. Op de gewijzigde grille, lichtblokken, deuren en achterzijde zie je dat misschien niet direct op visueel vlak, onderhuids én qua interieur ondergaat deze Geländewagen een immense metamorfose. Zo is er een significante toename van binnenruimte dankzij de grotere buitenafmetingen wat het praktische gebruiksgemak en comfort van de G nog vergroot.

Sinds jaar en dag wordt de G-Klasse in onderaanneming gebouwd door de specialisten bij Magna Steyr in Graz (Oostenrijk), ook de nieuwe generatie ziet daarginds het levenslicht. Momenteel is de keuze beperkt tussen een G500 (vanaf 113.861 euro) en G63 AMG (vanaf 156.211 euro) versie, beiden voorzien van een 4.0-liter V8. Op termijn verwachten we ook een meer toegankelijke G400 en knotsgekke G65 AMG uitvoering. Een krachtige dieselversie zal hier vermoedelijk ook niet ontbreken met de nieuwe zes-in-lijn uit de S-Klasse facelift.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...