Preview: interieur nieuwe Mercedes G-Klasse (2018)

Preview: interieur nieuwe Mercedes G-Klasse W465 (2018)Aan de iconische vormgeving van de Mercedes G-Klasse zal niet geraakt worden, binnenin wordt het allemaal wel een stuk moderner!

Het succes van de G-Klasse bleef maar duren, zelfs na bijna 40 jaar in relatief ongewijzigde vorm was de vraag naar de oer-SUV van Das Haus steevast hoog. Bij voorkeur zelfs in een knotsgekke 6×6, AMG, Landaulet of 4×4² versie, G-Klasse nummer 300.000 rolde deze zomer van de band.

Maar nu maakt Mercedes zich klaar voor een gloednieuwe generatie die het daglicht zal zien midden januari op het Autosalon van Detroit (NAIAS). De prototypes gaven reeds aan dat de vormgeving grotendeels hetzelfde zal blijven – lees: zeecontainer – maar binnenin krijgt de nieuwe G – Gelandewagen – een hightech make-over met fijne materialen en grote/haarscherpe schermen. Wie belang hecht aan perfect geluid heeft een zestiendelige Burmeister surroundsysteem ter beschikking.

Naast een modern interieur en toegenomen binnenafmetingen zal de aankomende G-Klasse op vlak van motoren ook sterk innoveren maar verdere details daaromtrent ontbreken momenteel. Een nieuwe G-Klasse AMG is een zekerheid, een plug-in variant is misschien een brug te ver?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...