Officieel: Mercedes-AMG G63 / G65 Exclusive Edition (2017)

Officieel: Mercedes-AMG G63 / G65 Exclusive Edition (2017)De huidige Mercedes G-Klasse krijgt als eerbetoon een (laatste?) special edition in zijn meest sportieve uitvoeringen.

Op het Autosalon van Frankfurt presenteert Mercedes-AMG ondermeer de Project One hypercar en de strafste varianten van de S-Klasse Coupé / Cabriolet maar ze vergeten ginds de iconische G-Klasse niet. We verwachten de nieuwe generatie op afzienbare tijd, als eerbetoon komen de Duitsers uit Stuttgart met een highend Exclusive Edition voor de G63 en G65 AMG.

Aan de buitenzijde krijgen deze Exclusive Edition’s een AMG Monza Grey Magno lakkleur mee terwijl er 21″ jetsers voorzien worden. Bij de G63 AMG zijn deze zwart gelakt terwijl de G65 AMG het met lichtere varianten doet, mocht je het lief vragen kunnen ze je zeker verder helpen aan een ander motiefje/variant. Uniek is ook de AMG striping, donkere aluminum accenten rondom én achteraan het reservewiel dat voor het eerst in het koetswerkkleur gespoten wordt.

Binnenin krijgen de G’s hier een duotone lederen afwerking van het dashboard en de (sport)zetels naast de rode veiligheidsgordels. lederen handvaten en het AMG Performance stuurwiel.

Motorisch worden de G63 / G65 AMG Monza Exclusive Edition niet bevoordeeld, de G63 rekent nog steeds op een 5.5-liter V8 met 571 pk terwijl de G65 AMG een 6.0-liter V12 in het vooronder liggen heeft met maar liefst 630 pk!

Op Belgische prijzen is het nog even wachten maar ga er maar vanuit dat deze exclusieve hommage aan de sportieve G-Klasse SUV je minstens 165.000 euro (G63 Exclusive Edition) of 290.000 euro (G65 AMG Exclusive Edition) zal kosten.

Lees hier onze rijtest met de Mercedes G-Klasse G350d SUV!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...