Belgische prijs Mercedes G-Klasse (2018): vanaf 113.861 euro

Officieel: Mercedes G-Klasse G500 4x4 W464 (2018)Een dergelijke brok avontuur als de nieuwe Mercedes G-Klasse komt met een stevige prijskaartje in afwachting van een meer toegankelijke (diesel)variant!

Net geen 114.000 euro vraagt Mercedes momenteel voor de gloednieuwe G-Klasse in de G500 uitvoering, voorzien van de 4.0-liter V8 met 422 pk en een CO2 uitstoot van 269 g/km. Op termijn verwachten we hier de gloednieuwe 3.0-liter zes-in-lijn dieselmotor uit de S-Klasse wat de prijs wellicht wat toegankelijker maakt. Voor wie geld geen probleem vormt is er vanaf de zomer een Mercedes-AMG G63 voorhanden met 585 pk!

De tweede generatie G-Klasse viert zijn wereldpremière op het Autosalon van Genève nadat de eerste generatie net geen 40 jaar in het gamma vertoefde. Op vlak van design blijft de nieuwkomer trouw aan de hoekige (zeecontainer) vormgeving, binnenin loodst Das Haus deze avonturier linea recta de 21ste eeuw in met een digitaal dashboard, haarscherp infotainmentsysteem en moderne rijhulpmiddelen. Door het veelzijdig gebruik van lichtgewicht materialen is deze Mercedes G-Klasse alvast 170 kg lichter dan voordien wat een positieve invloed moet hebben op het rijgedrag.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...