Officieel: Mercedes Concept GLC Coupe

Officieel: Mercedes Concept GLC CoupéOfficieel nog een stijlstudie maar het lijkt een zekerheid, op een dag gaat deze Mercedes Concept GLC Coupé in productie!

Op het jaarlijks autofestijn in China bracht Mercedes een glimp op de toekomst mee in de vorm van een GLC-Klasse Coupé! Deze is de spirituele opvolger van de GLK-Klasse mét aflopende daklijn, de reguliere GLC verwachten we over enkele maanden op het Autosalon van Frankfurt in september. Een soortgelijke evolutie zagen we ook bij de ML GLE-Klasse en de nieuwe Coupé afgeleide, Mercedes liet zich duidelijk inspireren door het succes van de BMW X6 en X4.

Als Concept GLC Coupé hebben de designers en ingenieurs van Mercedes net iets meer bewegingsvrijheid voor tierlantijntjes dan bij een effectief productiemodel, toch verwachten we dat het uiteindelijke resultaat hier niet zoveel van zal afwijken. De dubbele verticale uitlaat zal het niet halen naar alle waarschijnlijkheid. Motorisch krijgt deze hippe conceptcrossover een drieliter biturbo V6 met 365 pk en 520 Nm, gekoppeld aan een negentraps automaat én 4MATIC vierwielaandrijving. Als alles goed verloopt verwachten we begin 2016 de onthulling van een GLC-Klasse Coupé.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...