Officieel: Citroën ë-C3 e-C3 EV crossover (2023)De nieuwe Citroën C3 komt eerst als zuiver elektrische ë-C3 met een scherp prijskaartje (vanaf 23.300 euro) en werkbaar rijbereik (320 km)!

Het is algemeen weten dat onder andere Tesla, Volkswagen, Skoda en Renault aan een betaalbare elektrische wagen van minder dan 25.000 euro werken. Citroën maakt het met de vierde generatie C3 alvast waar want de ë-C3 is er vanaf 23.300 euro! En dat is exclusief de EV premie van de Vlaamse Overheid.

Gezien de actuele crossover hype blijft aanhouden zoekt de Citroën ë-C3 het wat hoger (+50 mm). Tegelijk ook langer (+19mm) en breder (+6mm) Designmatig komen zelfs diverse stijlelementen over van het schattige Oli conceptmodel. Ook toekomstige Citroën modellen zullen deze nieuwe grille meekrijgen. Met diverse uitvoeringen (You en Max) en personalisatiemogelijkheden maak je snel een frisse C3 EV configuratie. Joie de vivre !

Binnenin prijkt er geen dashboard meer, de Franse autobouwer spreekt vol lof over de “C-Zen Lounge”. De verhoogde koetswerkvorm resulteert alvast in een verbeterde zichtbaarheid rondom en gemakkelijke instap. Naast een compact stuurwiel en smal digitaal instrumentenpaneel prijkt er centraal nog een handig infotainmentsysteem met moderne functionaliteit. In de koffer is er ruimte voor 310 liter bagage.

De nieuwe Citroën ë-C3 is hip, efficiënt, veelzijdig, goedkoop én comfortabel!

De elektromotor van de Citroën ë-C3 is 113 pk sterk. Na ongeveer 11 seconden zit je hiermee aan 100 km/u en bij 135 km/u is de topsnelheid reeds bereikt. De 44 kWh accupack (LFP) staat garant voor 320 km (WLTP) rijbereik. Snelladen kan aan 100 kW (DC) waardoor je in minder dan 30 minuten terug een volle batterij (80%) hebt. Aan een klassieke laadpaal lukt het aan 7,4 kW (4u10) of 11 kW (2u50)

Naast hip, efficiënt en goedkoop wil de ë-C3 ook graag comfortabel zijn. Daarvoor staan de Advanced Comfort zetels én gelijknamige ophanging (inclusief progressieve hydraulische veerpoten) paraat.

Voor een ë-C3 bestelbon verwijzen we je graag door naar de Belgische Citroën verdeler. Pas midden 2024 verwachten we de eerste exemplaren. Later (2025?) volgt er nog een goedkopere ë-C3 variant met ongeveer 200 km actieradius die onder de grens van 20.000 euro wil duiken! Ook een klassieke C3 variant met benzinemotor verwachten we ook nog.