Preview: Aston Martin DBX SUV (2019)

Preview: Aston Martin DBX SUV (2019)De Aston Martin SUV komt dichterbij!

Na het stevige (financiële) succes dat Porsche kon oogsten met de Cayenne konden de andere luxemerken niet snel genoeg hun Levante, Urus, Bentayga en Cullinan lanceren. Tegen eind 2019 mogen we Aston Martin ook tot die groep rekenen want dan moet de DBX het levenslicht zien. De ontwikkeling daarvan loopt bijzonder goed, het eerste prototype maakt intussen al de nodige testkilometers in diverse (extreme!) weersomstandigheden/locaties.

De DBX moet – als SUV – zichzelf overtreffen op onverharde ondergrond maar blijft trouw aan het Aston Martin DNA, op het circuit mag je dus straffe prestaties verwachten. Daarvoor rekenen ze vermoedelijk op het bestaande motorengamma, een eigen 5.2-liter V12 en de 4.0-liter V8 van AMG makelij. Een plug-in hybride versie volgt.

De uitbreiding van het gamma is ongetwijfeld goed nieuws voor de beurswaarde van de Britse sportwagenbouwer. Die ziet het toekomstpotentieel van de DBX alvast groot in want speciaal hiervoor (en de doorgedreven elektrificatie van het merk) werd er een nieuwe fabriek opgetrokken in St Athan (nabij Wales).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...