Officieel: Volvo S60 Berline (2018)

Officieel: Volvo S60 Berline (2018)Na de V60 Break komt Volvo nu met een gloednieuwe generatie S60 Berline die alvast kan pronken met een knap design, karaktervol interieur en (enkel) efficiëntie benzinemotoren.

Desondanks de nakende marktlancering van de nieuwe V60 Break op de Belgische markt onthullen de premium Zweden alreeds een nieuw model én productiefaciliteit. Zo rolt de nieuwe S60 Berline vanaf nu van de band in Charleston (South Carolina, VS) met het oog op een sterk lokaal succes, de vorige S60 Berline werd in Gent geassembleerd.

Net zoals de nieuwe generatie XC90, S90, V90, XC60 en V60 krijgt ook de nieuwe S60 Berline een grondige visuele make-over. Een ietwat saai/grijs ontwerp maakt plaats voor een strak lijnenspel in een klassieke vierdeurs berline configuratie, designmatig leunt het geheel logischerwijs sterk aan bij de nieuwe V60 en grotere S90 Berline. Behalve een Momentum, Inscription en R-Design uitvoering met de nodige accenten is er ook een Polestar Engineered uitvoering die zijn sportieve(re) inborst niet wegsteekt met gouden remklauwen, blitse velgen en een subtiele spoiler.

Het interieurontwerp van de Volvo S60 Berline is identiek aan dat van de V60 Berline wat geen probleem mag vormen gezien de gezellige sfeer en hoogwaardige afwerkingsgraad. Eyecatcher van dienst blijft het Zweedse vlagje het grote, verticaal geplaatst, infotainmentsysteem dat bijna alle functies groepeert waardoor er slechts een beperkt aantal fysieke knoppen overblijven.

Via Apple CarPlay en Android Auto connecteer je eenvoudigweg je slimme telefoon maar je kan eveneens gebruik maken van de ingebouwde Spotify speler. Zo kan je volledig genieten van de Harman Kardon Premium Sound of 1.100 W sterke Bowers & Wilkins audiosysteem! De S60 biedt plaats aan vijf inzittenden die in alle comfort reizen terwijl de koffer toch nog 442 liter plaats biedt, met de achterbank (60:40) neer kan dat uitbreiden.

Volvo’s nieuwe middelgrote, sportieve premiumberline zal enkel gecommercialiseerd worden met benzinemotoren wat het Belgische potentieel voor de zakelijke markt misschien wel zal fnuiken. Naast de T5 (254 pk) en T6 AWD (320 pk) 2.0-liter viercilinder benzinemotoren zijn er opnieuw twee plug-in hybrideversies voorhanden, de T6 Twin Engine (340 pk) en de gekende T8 Twin Engine (390 pk). De eerdergenoemde Polestar Engineered komt exclusief met de T8 Twin Engine die bovendien in deze configuratie iets krachtiger voor de dag komt. Of er op termijn een zuiver elektrische Volvo S60 zal komen moet de toekomst uitwijzen, de Tesla Model 3 kan gerust wat concurrentie gebruiken.

Zoals het een echte Volvo beaamt komt de nieuwe S60 Berline veiliger dan ooit voor de dag. Naast handige hulpmiddelen zoals Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation, Cross Traffic Alert werd het City Safety systeem wat aangescherpt en herkent het naast voetgangers en fietsers nu ook voetgangers! Het optionele Pilot Assist systeem – dat de bestuurder op snelwegen tot 130 km/u ondersteunt bij het sturen, versnellen en afremmen – kreeg een upgrade met verbeterde prestaties in bochten.

Behalve knap, zuinig en veilig wil de Volvo S60 Berline ook enig rijplezier bieden. Daarvoor voorzien ze ondermeer instelbare dempers en de diverse rijmodi.

De nieuwe Volvo S60 Berline verwachten we tegen het einde van het jaar in België. Prijzen werd er nog niet gecommuniceerd maar deze zullen gelijklopen met soortgelijke V60 configuraties.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...