Video: Autocar test de Tesla Model 3 Berline (2018)

Video: Autocar test de Tesla Model 3 Berline (2018)Kan de compacte Tesla (opnieuw) een vuist vormen tegen de gevestigde waarden?

Met meer dan 400.000 pre-orders (ter waarde van 1.000 euro) was de onthulling van de Tesla Model 3 een schot in de roos, zeker omdat niemand hem van dichtbij had gezien noch ermee gereden had! Momenteel loopt het productieproces ietwat stroef en zijn de eerste exemplaren voorzien voor de eigen medewerkers en nabijgelegen klanten, op die manier kan de Amerikaanse autoconstructeur snel schakelen mocht er ergens een probleem opduiken.

Onze collega Matt Prior van Autocar had reeds de mogelijkheid om de derde Tesla telg na de Model S berline en Model X goed aan te de tand te voelen. De Model 3 is nog steeds zuiver elektrisch en voorzien van de nodige gadgets, met een lagere – lees: toegankelijkere – prijs van ongeveer 50.000 euro bij ons mag je wel niet teveel aan het dromen gaan verwachten. De geteste Model 3 60 heeft een rijbereik van ongeveer 350 km op papier, met de Long Range Battery Upgrade naar 75 kWh loopt dat op tot 500 km. Binnenkort komt er ook een Model 3 Performance én de vierwielaangedreven uitvoeringen. Qua afmetingen is deze Tesla de perfecte metgezel voor een BMW 3-Reeks Berline, inzake binnenruimte doet hij dan weer meer denken aan een 5-Reeks Berline aldus Meneer Prior.

Als de productie de komende weken/maanden goed op gang komt verwachten we de eerste klantenexemplaren in Europa tegen het einde van het jaar. Wie vandaag intekent rekent best op een wachttijd van vermoedelijk 18 maanden.

Lees hier onze rijtest met de Tesla Model S 100D!
Lees hier onze rijtest met de Tesla Model X P100D!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...