325.000 bestellingen voor de Tesla Model 3 op een week!

325.000 bestellingen voor de Tesla Model 3 op één week!Vergeet de Chiron, Focus RS, E-Klasse of iPhone SE, dé onthulling van het jaar is de Tesla Model 3!

“Onthulling van het jaar” moet je wel met een korrel zout nemen, behalve het presenteren en het opnemen van “aankoopintententies” ter waarde van 1.000 dollar/euro zal het nog bijna twee jaar duren alvorens we de Tesla Model 3 in het straatbeeld zullen zien. Niet om pessimistisch te zijn maar zowel bij de Roadster, Model S als Model X waren er (serieuze) problemen in de initiële (productie)fase waardoor de leveringen vertragingen opliepen, verkoop dus nog niet direct je huidige wagen. Maar als alles wél goed verloopt krijgen de eerste Amerikanen hun Model 3 eind 2017, begin/midden 2018 is Europa aan de beurt.

En zoals het nu loopt ziet het er naar uit dat de Model 3 een zéér succesvol product zal zijn. Nog voor de wagen voorgesteld was waren er al duizenden “pre-orders”, een week na de voorstelling in California staat de teller op maar liefst 325.000 exemplaren! Daarmee heeft Tesla alvast de gemakkelijkste manier gevonden om 325.000 dollar te genereren, mochten alle geïnteresseerden klanten hun intentie vertalen in een échte bestelbon – vanaf €35.000, een goed exemplaar zal €50.000 à €60.000 kosten – halen ze bijna 15 biljoen euro op! Tesla spaart dus kosten noch moeite om de ontwikkeling goed te laten verlopen, om genoeg straffe batterijen te voorzien bouwde Tesla zelf een GigaFactory in de woestijn van Nevada.

De Model 3 wordt het kleinste model van de Amerikaanse autoconstructeur en mag uitpakken met een rijbereik van ongeveer 300 km, een nul-naar-honderd sprint van minder dan 6 seconden én bijna alle technologische gadgets (Autopilot, Supercharger, …) van de Model S en Model X. Later volgen er ongetwijfeld nog andere varianten die uitpakken met een straffere prestaties of een beter rijbereik.

Behalve het mooie vooruitzicht op een toegankelijke premium elektrische berline krijgen de early adopters ook nog een geschenkje van Tesla CEO Elon Musk!

Lees hier onze rijtest met de Tesla Model 85D!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...