Eerste leveringen Tesla Model 3 zijn een feit

Eerste leveringen Tesla Model 3 zijn een feitDe eerste – van velen! – exemplaren van de veelbelovende Tesla Model 3 zijn afgeleverd.

Na de (virtuele) onthulling van de Model 3, het derde zuiver elektrische Tesla model (de gelimiteerde Roadster buiten beschouwing gelaten) ontstond er direct een immense interesse. Meer dan 400.000 geïnteresseerde klanten betaalden een voorschot van 1.000 dollar/euro voor een plaats op de wachtlijst. Voor dertig Amerikaanse klanten is het einde nu nabij want hun Model 3’s rollen dezer dagen van de band, Europese klanten moeten wel nog even geduld hebben tot 2018.

De klanten die dicht bij de fabriek in Fremont (Californië) wonen krijgen overigens voorrang om snel eventuele problemen te kunnen signaleren én op te lossen. In de komende weken en maanden zal stap voor stap de productie opgedreven worden om zo minimaal 20.000 Model 3’s tegen eind 2017 klaar te hebben.

De allereerste Model 3 (serienummer SN0001) werd overigens weggeschonken door Ira Ehrenpreis (lid van Tesla’s raad van bestuur) aan de jarige CEO Elon Musk, Ehrenpreis neemt genoegen met de tweede Model 3.

Na de behoorlijk prijzige Model S en Model X SUV wil Tesla met de Model 3 een meer betaalbaar model aanbieden zonder in te boeten qua innovatieve technologie, veiligheid, prestaties en een stevig rijbereik. Zo kan je zuiver elektrisch ongeveer 350 km ver geraken met de Model 3 terwijl er een richtprijs geldt van 35.000 dollar.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...