Meet & Greet: Volvo V60 Break (2018)

Meet & Greet: Volvo V60 Break V432 (2018)Pas later dit jaar staat de nieuwe V60 Break te blinken bij de lokale Volvo verdeler, toch konden we de praktische Zweed al even ontmoeten in België.

Een middelgrote vijfdeurspremiumbreak. Zo omschrijft Volvo graag de spiksplinternieuwe V60 die het levenslicht zag op het Autosalon van Genève in maart, tegen de herfst moet hij opduiken bij de Belgische Volvo verdelers. Daar neemt hij de plaats in van de oude V60 die relatief lang meedraaide en die op het einde van zijn carrière in Gent geproduceerd werd!

Meet & Greet: Volvo V60 Break V432 (2018)

De nieuweling profiteert als geen ander van de geslaagde design make-over die Volvo enkele jaren inzette met de XC90, hier opnieuw te herkennen aan de T-vormige LED verlichting, scherpe lijnen, brede grille en fijne lichtblokken achteraan. De V60 Break en V90 Break delen logischerwijs dezelfde functionele vormgeving al speelt de compacte(re) eigenheid in het voordeel van de benjamin, zeker in een stedelijke omgeving zijn de riante afmetingen van de V90 soms nadelig. In de koffer past er hier 529 liter bagage die er maximaal 1.364 liter kunnen worden met de achterbank plat. Het kofferdeksel opent/sluit automatisch, indien gewenst eveneens met een kniezwengel wat handig zou moeten zijn wanneer je de handen vol hebt.

Meet & Greet: Volvo V60 Break V432 (2018)

Personalisatie is hier uiteraard van (essentieel) belang, zo kan je een V60 bestellen als V60 (magere basistrim), V60 Momentum (moderne uitstraling) en V60 Inscription (luxueuze uitstraling). Op termijn volgt er ongetwijfeld een blitse V60 R-Design die de kaart trekt van de visuele sportiviteit. In de catalogus staan er nog verschillende koetswerkkleuren, 16″ tot 20″ lichtmetalen velgen en diverse packs die het karaktervolle lijnenspel van de V60 nog extra kunnen bekrachtigen.

Meet & Greet: Volvo V60 Break V432 (2018)Meet & Greet: Volvo V60 Break V432 (2018)

Met de bestaande XC90 SUV, S90 Berline, V90 Berline, V90 Cross Country en XC60 SUV deelt de nieuwe V60 het SPA-platform (Scalable Product Architecture) en dat is snel duidelijk wanneer je plaatsneemt binnenin. Zo herkennen we bijna 1-op-1 de digitale tellerpartij, draai “start” knop, een verticale (iPad achtig) infotainmentsysteem (met veel submenu’s) en enkele leuke verwijzingen naar het land van herkomst. Deze goed uitgeruste V60 showmodellen zijn voorzien van knappe materialen en een hoogwaardige afwerking terwijl het drijfhout – volgens enthousiaste marktingsmedewerkers – afkomstig is van de Clean Beach Cup opruimacties. Ecologisch premium als het ware!

Meet & Greet: Volvo V60 Break V432 (2018)
Meet & Greet: Volvo V60 Break V432 (2018)Meet & Greet: Volvo V60 Break V432 (2018)

Tegen 2019 zal elke nieuwe Volvo voorzien zijn van een elektro(hulp)motor, bij de nieuwe V60 blijft het op dat vlak momenteel bij twee plug-in hybride versies. Naast de bestaande T8 Twin Engine (390 pk – 49 g/km CO2) is er nu ook een nieuwe T6 Twin Engine versie (340 pk – 49 g/km CO2), beiden met een zuiver elektrisch rijbereik van 45 km. Daarnaast is er nog voldoende keuze tussen reguliere motorversies: dieselen kan met de D3 (150 pk) en D4 (190 pk) terwijl het benzinegamma een T5 (250 pk) en T6 AWD (310 pk) omvat. Standaard voorzien van een manuele zesbak en voorwielaandrijving maar wie wil kan opteren voor een 8-traps automaat en/of vierwielaandrijving.

Meet & Greet: Volvo V60 Break V432 (2018)Meet & Greet: Volvo V60 Break V432 (2018)
Meet & Greet: Volvo V60 Break V432 (2018)

Naast Volvo’s grote ambities op vlak van elektrificatie blijven ze véél aandacht besteden op vlak van veiligheid, tegen 2020 ambiëren ze nooit meer betrokken te willen zijn bij een ongeval met dodelijke afloop. In het geval van de V60 rekenen ze daarvoor op ondermeer City Safety remassistent, 360° camera, Park Pilot Assist, Run-off road Mitigation, slimme cruise control en de semi-autonome Pilot Assist. De adaptieve Four-C luchtvering is dan weer een must voor wie belang hecht aan comfort.

Meet & Greet: Volvo V60 Break V432 (2018)Meet & Greet: Volvo V60 Break V432 (2018)
Meet & Greet: Volvo V60 Break V432 (2018)

Wie wil kan nu reeds een bestelbon tekenen voor de Volvo V60 Break in ruil voor minimaal 34.950 euro. Het prijskaartje durft wel vrij vlug op te lopen als je net iets te enthousiast door de optielijst gaat. Dat kan ook gezegd worden over de concurrentie, anno 2018 in de vorm van de Mercedes C-Klasse Break, Audi A4 Avant, BMW 3-Reeks Touring en Volkswagen Passat Variant.

Conclusie
Tezamen met het sterke merkimago en strakke (herkenbare) design kan de nieuwe Volvo V60 Break terugvallen op zijn praktische inborst wat menig (leasende) Belg weet te appreciëren. Dat het prijskaartje vermoedelijk een pak hoger zal eindigden dan de geafficheerde vanafprijs van €35.000 lijkt nu al een zekerheid, in het segment van de middelgrote vijfdeurspremiumbreaks is dat gelukkig geen probleem. Inzake veiligheid, connectiviteit en rijhulpsystemen is de nieuwe V60 volledig bij de les en met de toevoeging van nog een plug-in hybride motorisatie blijft Volvo geloven in een doorgedreven elektrificatie van haar gamma.

Meet & Greet: Volvo V60 Break V432 (2018)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...