Nieuwe Volvo S60 Berline doet het zonder dieselmotoren

Preview: Volvo S60 Berline (2019)Volvo trekt voor de nieuwe S60 Berline voluit de kaart van benzinemotoren (en bijhorende hybridevarianten).

Na de recente lancering van de nieuwe V60 Break maakt Volvo zich klaar voor de nakende onthulling van een gerelateerde S60 Berline net voor de start van de zomer. Eveneens voorzien van een strakke vormgeving, een karaktervol interieur en diverse hulpmiddelen. Volvo gaat hier anderzijds géén dieselmotoren leveren, de berline wordt louter leverbaar met benzinemotoren en plug-in hybrids (T6 Twin Engine en T8 Twin Engine)!

Diezelfde strategie zal Volvo aanhouden voor alle nieuwe wagens die ze vanaf 2019 zullen lanceren, het lijkt er dus sterk op dat de dieselmotor afgedaan heeft voor de Zweden. Op termijn worden alle benzineversies eveneens hybrides door de toevoeging van een elektromotor en 48V systeem. Uiteraard werkt Volvo ook aan volledig elektrische modellen waarvan de XC40 de spits zal afbijten!

De productie van de nieuwe Volvo S60 Berline vindt vanaf de herfst plaats in de gloednieuwe productiefaciliteit in South Carolina. Van daaruit zal het model over de hele wereld worden geëxporteerd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...