Volvo stopt met ontwikkeling nieuwe dieselmotoren

Rijtest: Volvo V90 Break D5 AWD (2016)Volvo wil zich in de komende jaren liever focussen op milieuvriendelijke elektrische en hybride(benzine)motoren.

Desondanks Volvo een roemrijk verleden heeft inzake diesels – denk aan die heerlijke D5 vijfcilinder – heeft topman Samuelsson aangegeven dat er geen energie/geld meer zal gestoken worden in de ontwikkeling van nieuwe generatie dieselmotoren.

De steeds strenger wordende milieunormen zijn daar ondermeer de reden voor, anderzijds is het commerciële succes van diesels enkel ietwat in Europa merkbaar. Benzinemotoren worden elk jaar ook populairder – en zuiniger/efficiënter – waardoor we zelfs in België op een dag de diesel zullen vergeten. De vrijgekomen ontwikkelingsbudgetten zullen nu aangewend worden om gloednieuwe elektrische en hybride (benzine + elektriciteit) krachtbronnen te ontwikkelen.

Desondanks deze ingrijpende beslissing zal je de komende jaren nog steeds een zuinige diesel kunnen verkrijgen in je nieuwe Volvo, de gloednieuwe Drive-E viercilinders kunnen gerust nog mee tot 2025.

Lees hier onze rijtest met de Volvo V90 D5 AWD!
Lees hier onze rijtest met de Volvo V40 D4!
Lees hier onze rijtest met de Volvo S60 D5!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...