Volvo plant motorgamma met enkel viercilinders


Volgens bronnen zal Volvo in de toekomst zijn motorgamma downsizen tot enkel viercilinder motoren, dit om economische en ecologische redenen.

Dat wil zeggen dat de Zweedse autobouwer geen vijf, zes of acht-cilindermotoren meer zal produceren, volgens Volvo zullen hun toekomstige viercilinders echter even krachtig zijn als hun motoren met meer cilinders. De downsizing is logisch met het oog op de toekomstige CO2-emissienormen van de Europese Unie, in 2015 liggen deze op 120 g/km en vanaf 2020 moeten de Europese autobouwers zelfs met 95 g/km rekening houden.

Snel aangepast zijn aan deze normen kan Volvo geld sparen want autobouwers die gemiddeld meer CO2 uitstoten zullen per gram een fikse boete moeten betalen. Volvo beschikt over verschillende technologieën zoals turbo’s en directe injectie om uit een viercilinder evenveel vermogen te halen. Volvo werkt momenteel aan een nieuwe 1.6 liter diesel die de huidige motoren die aangekocht zijn bij PSA (Peugeot-Citroën) moet vervangen. Op korte termijn zullen ook de eerste Volvo hybrides op de markt komen. (Via: MotorAuthority)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Volvo plant motorgamma met enkel viercilinders"

  1. XliljeezyX 20-03-2009 om 21:13

    Ik snap die norm nog niet helemaal. met in 2015 op 120 g/km co2..
    Dus moet bijvoorbeeld Lamborghini ook aan die norm doen?

    Maarja zo moeilijk is dat niet om met een kleinere motor meer pk’s en NM eruit te halen. zet er turbo’s op. en een gestroomlijnde auto die niet al te zwaar is en je hebt een goeie auto. om het in het kort te zeggen.

  2. PJS 21-03-2009 om 2:56

    De regel is dat een autogroep gemiddeld een uitstoot moet hebben van minder dan 120 gram per kilometer. Het voordeel van Lamborghini is dat het in de Volkswagen-groep zit samen met Audi, Volkswagen, Skoda, Seat, Bentley en Bugatti. Gemiddeld is het dan minder moeilijk om minder dan 120 gram per kilometer te halen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...