Officieel: Volvo Polestar Engineered (2018)

Officieel: Volvo Polestar Engineered (2018)Onder de Polestar Engineered noemer voorziet Volvo een sportieve(re) afstelling voor de nieuwe S60, V60 en XC60 met de T8 Twin Engine hybridemotorisatie.

In het verleden kleefde Volvo een Polestar badge op een hete versie van de C30, S60 en V60. Intussen heeft Volvo dat losbandige sportwagenverleden achter zich gelaten en focust het zich voornamelijk op elektrificatie (zowel zuiver elektrisch als hybride!). Toch willen de Zweden graag hun sportieve expertise loslaten op de nieuwe modellen en daarvoor lanceren ze het Polestar Engineered label.

De nieuwe Volvo S60 Berline ziet zeer binnenkort het daglicht en krijgt als eerste een Polestar Engineered kuur, toch als je kiest voor de T8 Twin Engine motor. Polestar voorziet een eigen (scherpere) afstelling van de remmen, velgen, ophanging, versnellingsbak, motortuning én schenkt het geheel nog enkele gouden visuele details.

Op vlak van vermogen stijgt het (momenteel Amerikaanse) vermogen van 400 pk / 640 Nm naar 415 pk / 670 Nm, Volvo spreekt hier zelf van een verbetering inzake het energieverbruik en de emissievrije prestatie. Wie écht sportief geweld wil moet wel richting de Polestar 1 gaan.

In 2019 zal ook de nieuwe V60 Break en XC60 SUV beschikbaar worden met een soortgelijke Polestar Engineered versie, op termijn volgen ongetwijfeld de andere modellen (en T6 Twin Engine?) ook.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...