Autosalon Brussel 2023 live: Polestar 3 EV SUV (Paleis 6)Tezamen met twee populaire Polestar 2’s staat ook de gloednieuwe Polestar 3 SUV te blinken op het Autosalon van Brussel 2023!

Geheel volgens de numerieke logica volgt na de Polestar 1 en Polestar 2 nu een model genaamd 3. Dat is een kloeke SUV geworden zoals je op het Autosalon van Brussel zelf kan aanschouwen in Paleis 6. Uiteraard zuiver elektrisch en ook het platform is daarvoor uitsluitend ontworpen. Dat is uitstekend nieuws qua de binnenruimte, de beschikbare technologie en een hoogstaande efficiëntie.

Tezamen met een riante batterijpack (111 kWh) haalt de Polestar op die manier een actieradius van 610 km (WLTP). De twee elektromotoren (één per as) zorgen in theorie voor vierwielaandrijving, in de praktijk krijgen de voorwielen steeds de voorkeur om zo zuinig mogelijk te zijn. Wanneer nodig springen de achterste wielen bij. Met 490 pk of 518 pk biedt deze Chinese Zweed uiteraard knappe prestaties!

Polestar spreekt vol enthousiasme omtrent haar gloednieuwe SUV. Op het Autosalon lijkt de Polestar 3 wel niet zo kolossaal als het officieel beeldmateriaal doet vermoeden. Dat moet bijdragen tot een aangenaam rijgedrag, zeker in een stedelijke omgeving. Voor wie het trouwens nog wat sportiever mag, de Polestar 3 deelt zijn EV basis ook met de Lotus Eletre. Deze is eveneens aanwezig op het Autosalon van Brussel. De derde telg van dit gezelschap, de Volvo EX90, blinkt uit in afwezigheid.

De Polestar 3 kan je alvast bestellen in ruil voor minstens 88.600 euro (Belgische vanafprijs), de eerste leveringen worden tegen eind 2023 verwacht.