Belgische prijs Polestar 4 EV (2024): vanaf 64.800 euroBij deze kennen we de prijs van de zuiver elektrische Polestar 4 met maximaal 544 pk … maar zonder achterruit.

Dat het niet altijd moeilijk moet zijn bewijst Polestar met haar heerlijk overzichtelijke gammafolder. Zo kregen we na de (reeds gepensioneerde) Polestar 1 plug-in hybride de zuiver elektrische Polestar 2 (crossover) en Polestar 3 (SUV XL). En met de vrijgave van de Belgische prijs maken we ons klaar voor de marktlancering van een knappe vierdeurs berline die als Polestar 4 door het leven zal gaan. En ja, de komst van de Polestar 5 (op basis van de Precept Concept) en Polestar 6 (sportieve roadster) is reeds toegezegd.

Afgezien van de geslaagde (en aerodynamisch geoptimaliseerde) vormgeving is de afwezigheid van een achterruit misschien wel dé gimmick van de Polestar 4. Een haarscherpe camera moet dat gemis oplossen. Ook hier kiest de Chinees-Zweedse autobouwer voor de nodige milieuvriendelijke materialen in het eerder simplistische (lees: cleane) interieur. Met uiteraard hightech infotainment (op Android OS) en handige gadgets.

Dankzij een stevige lengte (4,84 meter) en wielbasis (2,99 meter) moet er binnen de nodige ruimte voorhanden zijn. En in de koffer past er 526 liter bagage, wanneer de achterbank opgeofferd wordt stijgt het laadvolume tot 1.536 liter.

De Polestar 4 “basisversie” gaat als Long Range Single Motor door het leven met achterwielaandrijving (272 pk) / 343 Nm). In 7,1 seconden tik je 100 km/u aan. De 100 kWh accupack resulteert in 610 km (WLTP) rijbereik. De Long Range Dual Motor uitvoering is de topversie met twee elektromotoren, een systeemvermogen van 544 pk / 686 Nm en een 3,8 seconden chrono voor de 0-100 km/u sprint. Inderdaad, deze Vier is daarmee de krachtigste Polestar ooit! Het rijbereik ligt hier op 580 km (WLTP) met een volle batterij. De topsnelheid van beide uitvoeringen ligt op 200 km/u.

Belgische prijzen Polestar 4:

Polestar 4 Long Range Single Motor: vanaf 64.800 euro
Polestar 4 Long Range Dual Motor: vanaf 72.800 euro

Naast enige ruimte voor personalisatie qua kleuren, velgen, bekleding, getinte ramen én open dak kan je ook voor het Pilot Pack, Plus Pack, Pro Pack of Performance Pack gaan met aanvullende uitrusting. Ondanks de benaming komt die laatste voornamelijk met visuele aanpassingen (én straffere remmen + aangepast onderstel). Vreemd genoeg moet je ook bijbetalen voor een AC laadkabel (type 2) voor openbare/thuisoplader.

Bestellen kan vanaf NU op polestar.com maar de productie zal pas midden 2024 opgestart worden. De eerste Polestar 4 leveringen zouden plaatsvinden tegen augustus.