Teaser: Polestar 5 electric performance 4-door GT (2024)Polestar kijkt (ver) vooruit en toont een eerste glimp van de veelbelovende Polestar 5, een electric performance 4-door GT!

Nu de blitse Polestar 1 plug-in hybride op pensioen is draait het bij de Zweedse Chinezen (of Chinese Zweden) volledig om de Polestar 2 fastback. Al zijn er diverse varianten beschikbaar die recentelijk nog wat verbeterd werden. Ook lanceerde Polestar een sportievere en vooral gelimiteerde Polestar 2 BST Edition 270 uitvoering! En in oktober zou de Polestar 3 EV SUV eindelijk voorgesteld worden. Drukke tijden dus!

Maar Polestar kijkt ook graag al eens vooruit. Naar aanleiding van het Goodwood Festival of Speed komen ze namelijk met een prototype van de Polestar 5. Die staat pas voor 2024 op de planning en wil als full electric sportieve vierdeurs GT door het leven gaan. Inderdaad, net zoals de Tesla Model 3 / Model S en Porsche Taycan!

Designmatig verklappen ze bijzonder weinig met deze eerste details. Wel is de visuele band met de Precept Concept direct goed zichtbaar. Iets dat ze ook al duidelijk maakten met een diepgaande YouTube documentairereeks omtrent de volledige ontwikkeling. Reken dus op véél binnenruimte, recycleerde materialen en verregaande gadgets/technologie op vlak van rijhulp, veiligheid en connectiviteit. Voor een Belgische prijsindicatie is het momenteel nog veel te vroeg. Wel zal de toekomstige Polestar 5 zich bovenaan het gamma positioneren wat ook al iets duidelijk maakt.