Officieel: Polestar 2 BST Edition 270 EV (2022)Waarvoor BST staat mag dan nog niet duidelijk zijn, toch is Polestar bijzonder fier op de sportievere en vooral exclusieve Polestar 2 BST Edition 270 uitvoering.

Vorig jaar toonde Polestar tijdens het Goodwood Festival of Speed een “Experimental Polestar 2” prototype met extra pk’s en straffere hardware. Productieplannen waren niet aan de orde … tot de vernieuwde Polestar 2 mét Performance Pack ietwat later toch exact 476 pk / 680 Nm leverde! Voor de goede orde, dat is een toename van 68 pk en 20 Nm.

De Polestar 2 BST Edition 270 gaat nog wat verder dan de variant met Performance Pack. Enerzijds is de productie behoorlijk gelimiteerd, zoals de naamgeving aangeeft zullen er maar 270 exemplaren gebouwd worden. België en Luxemburg samen krijgen er daarvan ongeveer 20, ook de Nederlandse markt moet het stellen met 15 exemplaren.

Anderzijds ligt de Polestar 2 BST Edition 270 ook 2,5 cm lager en is de Zweedse Chinees (of was het een Chinese Zweed?) voorzien van tweevoudig instelbare Öhlins dempers en stijvere veren. Ook de veerpootbrug maakt het geheel wat stabieler. Bandenboer Pirelli voorziet op maat gemaakt P Zero rubber voor rondom de 21” lichtmetalen velgen!

De BST Edition 270 komt enkel in met Thunder of Snow lakkleur, ook worden zowel de sideskirts, wielkasten als bumpers in het koetswerkkleur uitgevoerd. Een matzwarte koetswerkstreep is als optie leverbaar, net als een satijnen wrap in Battleship Gray.

Een gewone Polestar 2 Long Range Dual Motor met Performance Pakket kost je minstens 61.900 euro. Voor de exclusieve BST Edition 270 vragen ze 78.900 euro.