Officieel: BMW M340i xDrive Berline (2018)

Officieel: BMW M340i xDrive Berline (2018)Als zoethoudertje voor de M3 Berline komt BMW met de 374 pk sterke M340i Berline naar het Autosalon van Los Angeles!

Na voorstelling van de nieuwe 3-Reeks Berline op het Autosalon van Parijs maakt de premiumconstructeur uit München zich klaar voor een drukke periode. Niet enkel staan er nog heel wat sportieve / plug-in hybrides afgeleiden op de planning, ook de marktlancering in de lente van 2019 moet perfect verlopen. Dat zal initieel gebeuren met het meer klassieke aanbod van vier- en zescilinders, gelukkig presenteert BMW de sportieve M340i xDrive uitvoering alvast in Los Angeles. Als alles goed loopt zal die tegen de zomervakantie bij de lokale BMW verdeler staan.

Daar zal de gloednieuwe BMW M340i xDrive goed kunnen pronken met zijn aangedikte looks, blauwe remklauwen, lichtmetalen 18” velgen (optioneel 19”), twee trapeziumvormige uitlaatmonden en subtiele/sportieve accenten rondom. Zo is de type-aanduiding achterop uitgevoerd in de Cerium Grey metaalkleur. Binnenin voorziet BMW een specifieke M afwerking met veel Alcantara, een sportstuur, zwarte dakhemel (uit de BMW Individual catalogus) en de nodige M340i badges.

Onder de motorkap ligt er hier een 3.0-liter TwinScroll zes-in-lijn benzinemotor, goed voor 374 pk / 500 Nm (172 g/km CO2). Hiermee zit je vanuit stilstand (dankzij Launch Control!) in slechts 4,4 seconden aan 100 km/u, bij 250 km/u is de pret voorbij. Speciaal voor de M340i xDrive werd de 8-traps automaat iets sportiever afgesteld, ook rijparameters van de Driving Experience Control zouden iets dynamischer voor de dag komen dan bij de 320d Berline.

Behalve looks en stevige prestatiecijfers wil de aankomende/aanstormende M340i xDrive ook een stevige indruk nalaten qua rijgedrag. Daarvoor rekenen ze op de adaptieve M Sport ophanging, variabel stuurgevoel en grijpgrage remmen. Dankzij de intelligente xDrive vierwielaandrijving (die voorrang geeft aan de achteras) moet alles ook in veiligheid gebeuren.

De BMW M340i Berline xDrive kost je minimaal 65.500 euro, de reguliere 3-Reeks Berline is de jouwe vanaf 35.950 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...