Preview: Volkswagen Tiguan Cabrio (2024)Zou er, in navolging van de T-Roc Cabrio, enige animo zijn voor een dakloze Volkswagen Tiguan Cabrio zonneklopper?

Midden 2023 haalde Volkswagen het doek van de derde generatie Tiguan. Die moet met zijn frisse looks, ruim interieur, moderne technologie en zuinige motoren een vervolg breien aan het immense Tiguan succesverhaal. Sinds de lancering in 2007 werden er bijna 8 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht!

Naast een klassieke Tiguan SUV volgt er ongetwijfeld een Tiguan Allspace XL variant met zeven zitplaatsen (optioneel). De komst van een nieuwe sportieve Tiguan R telg lijkt minder rooskleurig. Of ze in Wolfsburg eventueel brood zien in een Tiguan Cabrio uitvoering is niet duidelijk, Photoshopper X-Tomi geeft ons alvast een mooie (digitale) preview. Gezien er een T-Roc Cabrio bestaat (zowaar de enige dakloze VW van het moment) is het nog niet zo’n gek idee. Iets dat ze kunnen overtreffen door die ID3 Cabrio effectief in productie te nemen!

Naast het installeren van een inklapbare dakconstructie moet er in theorie enkel maar wat extra verstevigingen aangebracht worden. In de meer zomerse/zonnige regio’s zou er sowieso interesse zijn voor een dergelijke Volkswagen Tiguan Cabrio! De Belgische VW verdeler zit er vermoedelijk niet op te wachten.

Preview: Volkswagen Tiguan Cabrio (2024)

Ter vergelijking, de reguliere Volkswagen Tiguan: