Officieel: Volkswagen Tiguan R (2020)

Officieel: Volkswagen Tiguan R (2020)Eindelijk komt Volkswagen met een volwaardig – en 320 pk sterke – Tiguan R topversie.

De facelift van de Tiguan bracht diverse nieuwigheden aan boord op vlak van vormgeving, technologie, rijhulp, veiligheid en connectiviteit, inzake motoren is de introductie van de (ongetwijfeld populaire) Tiguan eHybrid plug-in hybride dé nieuwigheid. Al zijn de dynamische meerwaardezoekers ook zeer tevreden met de Tiguan R.

Na de Golf R (waarvan we nog wachten op een nieuwe generatie), T-Roc R en recent gelanceerde Arteon R telt het sportieve Volkswagen R gamma nu vier leden met de introductie van de Tiguan R. Uiteraard is deze ook voorzien van strakkere bumpers, krachtige remschijven, blitse velgen en een vierdelige uitlaat achteraan. De (optionele?) Akrapovic uitlaatset hier eveneens beschikbaar net zoals enkele uitgesproken koetswerkkleuren. Binnenin mogen we een subtiele make-over verwachten met contrasterende (blauwe) stiknaden, R logo’s en veel alcantara. De Tiguan R blijft trouw aan zijn praktische inborst met de nodige binnen/bagageruimte.

Voorin de Volkswagen Tiguan R topper ligt de 2.0-liter viercilinder benzinemotor met 320 pk / 420 Nm in combinatie met DSG automaat (zeven verzetten en dubbele koppeling) en 4Motion vierwielaandrijving. Dezelfde setup verwachten we op termijn ook in de nieuwe Golf R!

Dankzij de Performance Torque Vectoring toverhulp (spreiding van vermogen tussen links/rechts maa ook voor/achter) moet de Tiguan R zich volledig kunnen bewijzen op een bochtenrijk parcours.

Bij de lancering ligt de focus sowieso op de klassieke Tiguan uitvoeringen maar als alles goed loopt staat deze veelbelovende Tiguan R nog dit jaar in de Volkswagen showroom.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...