Officieel: BMW X5 SUV (2018)

Officieel: BMW X5 SUV G05 (2018)Vergeet de facelift voor de huidige generatie, BMW lanceert per direct een gloednieuwe X5 SUV!

Als (mede) grondlegger voor het huidige SUV succes staat de teller van de BMW X5 intussen op meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren! De vorige generatie (codenaam F15) zag eind 2014 het levenslicht en had normaliter dit jaar zijn LCI (Life Cycle Impuls aka facelift) moeten krijgen maar de premiumconstructeur uit München verkoos om direct de vierde generatie (codenaam: G05) te presenteren. De nieuwe BMW X5 blijft in productie in de fabriek van Spartanburg (USA) en wordt vanaf november 2018 geïntroduceerd.

Kort samengevat geniet de nieuwe BMW X5 van een nieuw design, meer comfort, sportiever rijgedrag en innovatieve voorzieningen. Daarbij valt niet enkel de imposante grille op, ook de buitenafmetingen zijn beduidend groter dan de voorganger. In de optielijst vinden we geheel volgens de traditie diverse xLine, M Sport Line en Individual uitvoeringen terug net zoals maximaal 22″ lichtmetalen velgen (primeur!) en LED lichtblokken met lazers (!).

Binnenin voorziet BMW een perfecte afwerking in een praktische omkadering, zo slikt de nieuwe X5 minimaal 645 liter bagage die er maximaal 1.860 liter worden als je de achterbank platlegt. Voor de grote gezinnen is er ook een versie voorhanden met een 3e zetelrij die meer beenruimte dan ooit biedt. Dankzij het optionele reusachtige Panorama Sky Lounge panoramadak en de Rear Seat Entertainment Screen’s zijn de inzittenden ook wel even zoet.

De inzittenden vooraan hebben dan weer nieuwe gadgets ter beschikking. Zo is deze X5 de eerste BMW die het nieuwe Live Cockpit Professional Display meekrijgt (bestaande uit twee 12,3″ schermen) naast ondermeer multifunctionele stoelen met massagefunctie, vierdelige airconditioning, verwarmbare armsteunen én het Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System (20 speakers: 1.500 Watt vermogen)!

BMW zal de nieuwe X5 introduceren met drie motoren, op termijn moeten er daar wel nog enkele interessante krachtbronnen bijkomen. Allemaal komen ze met xDrive vierwielaandrijving (die de nadruk achteraan legt) en een 8-traps automaat. Dieselliefhebbers (?) hebben keuze uit een X5 xDrive30d (265 pk) en X5 M50d (400 pk) terwijl benzinerijders aangewezen zijn op de X5 xDrive40i (340 pk). Andere regio’s (lees: Amerika + Azië) hebben tevens een 462 pk sterke X5 xDrive50i!

Met de snelle(re) introductie van een gloednieuwe X5 grijpt BMW de kans om alle mogelijke rijhulpmiddelen (Emergency Stop Assistant, Active Cruise Control met Stop & Go functie, …), gadgets (Display Key, Gesture Controls, Off-Road Pakket, …) en connectiviteitsmogelijkheden (Connected Drive, over-the-air updates, …) te integreren. Allen met het doel om een aangename en zorgeloze tijd aan boord van de X5 te beleven!

Voor België krijgen we alvast de volgende vanafprijzen mee van de nieuwe BMW X5:
X5 xDrive40i vanaf 70.700 euro
X5 xDrive30d vanaf 68.950 euro
X5 M50d vanaf 93.200 euro

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...