Officieel: Bentley Continental GT Convertible (2018)

Officieel: Bentley Continental GT Convertible (2018)Na de nieuwe Continental GT in coupévorm presenteert Bentley nu de dakloze Continental GT Convertible!

Winterweer of niet, Bentley haalt op het Autosalon van Los Angeles het doek/dak van de Continental GT. Het vermogende cliënteel dat snel reageert kan tegen de zomer van 2019 al genieten van deze lifestyle cabrio met voldoende vermogen om jezelf snel van A naar B te verplaatsen. Dankzij extra aandacht/ontwikkeling voor de meerlagige stoffen dakconstructie moet je heel het jaar door kunnen genieten van de nieuwe Continental GT Convertible aldus de Britten, handig meegenomen voor wie in minder zomerse gebieden residentieert. Speciaal voor die laatste groep is er ook voldoende verwarming (stuurwiel, zetel, armleuningen, nek, …) voorhanden!

Het openen/sluiten van het dak gaat (uiteraard) volautomatisch in 19 seconden en kan al rijdend gebeuren tot maximaal 50 km/u. Standaard komt de stoffen kap in het zwart maar er zijn nog zes (meer kleurrijke) alternatieven voorhanden. Personalisatie is bij Bentley een van de paradepaardjes dus met het nodige budget verkrijg je zonder probleem een prachtige uitvoering van de vierzits cabrio. Standaard krijg je zo een 650 W geluidssysteem, 21” velgen, een digitaal dashboard en het befaamde Rotating Display.

Initieel komt de Continental GT Convertible enkel met de 6.0-liter W12 benzinemotor (mét cilinderuitschakeling!), goed voor 635 pk / 900 Nm. Dankzij een comfortabele afstelling van de 8-traps automaat en de slimme vierwielaandrijving doe je de 0-100 sprint hiermee in 3,8 seconden, bij 333 km/u zit je aan de topsnelheid. Minder belangrijk in deze (prijs)klasse is het theoretisch verbruik van 20,2 liter per 100 km en 317 g/km CO2 (volgens de WLTP meetcyclus). Later volgt ongetwijfeld de V8 uitvoering.

Je interesse in de derde generatie Continental GT Convertible kan je doorgeven aan Bentley Belgium in Drogenbos, voorzie wel minimaal 230.000 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...