Officieel: Dacia Spring Electric Extreme 65 pk EV SUV (2023)Dacia introduceert de Spring Electric Extreme, een 65 pk sterke topversie van haar zuiver elektrische stadswagen.

Niet de meest ruime, snelle, luxueuze of hoogwaardig afgewerkte. Maar met de compacte Spring Electric crossover heeft Dacia een van de meest toegankelijke (lees: goedkope) elektrische wagens in de aanbieding! Goed voor de 3e plek bij de particuliere EV verkoop in 2022. Niet slecht voor ’t Roemeense “budget”merk! Met een Extreme topversie vergroten ze nu het Spring Electric aanbod. Al verdwijnt de actuele Expression variant hiermee wel. Relatief opmerkelijk aangezien het de meest gekozen (80%) variant was!

De Dacia Spring Electric Extreme is te verkrijgen in de nieuwe Slate Blue (Stonewash) lakkleur. Steeds in combinatie met koperkleurige accenten, (fake) snorkel langszij en deurbescherming met topografisch motief. Ook binnenin komen die koperkleurige accenten en het motiefje terug.

Echt nieuw is de krachtige(re) elektromotor van 65 pk / 123 Nm. Met een volle batterij (26,8 kWh) zou je hier 220 km ver moeten geraken. De 0-100 km/u sprint duurt wel nog steeds 14 seconden en maximaal haal je 125 km/u. De Spring Electric (Essential) met 45 pk blijft eveneens te verkrijgen (vanaf 20.990 euro). Die geraakt volgens de WLTP cijfers 10 km verder. Het koffervolume (290 à 620 liter) blijft in beide versies behouden.

De Dacia Spring Electric 65 Extreme is vanaf NU te bestellen bij de Belgische Dacia verdelers. Dit voor de prijs van slechts 22.690 euro! De eerste leveringen worden nog voor de zomer verwacht.

Lees hier onze rijtest met de Dacia Spring Electric 45!