Preview: MINI Electric EV is bijna klaar (2019)

Preview: MINI Electric EV is bijna klaar (2019)MINI lanceert haar zuiver elektrische MINI Electric in 2019 en wil dat nogmaals benadrukken.

Na de lancering van de Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hybride en de Electric EV Concept bleef het relatief stil bij MINI omtrent hun riant masterplan inzake elektrificatie. In 2019 vieren ze hun 60ste verjaardag en dat moet zich ondermeer vertalen in de onthulling van een zuiver elektrische MINI Electric die het elektrisch rijden een stap dichter moet brengen voor Jan Modaal en Co.

Op basis van twee schetsen leren we dat de MINI Electric rekent op een actieve grille wat de aerodynamica (lees: zuinigheid) positief moet beïnvloeden, daarnaast moeten gele accenten en een gele E benadrukken dat je met een MINI Electric rijdt. De asymmetrische velgen van de Electric Concept zouden eveneens beschikbaar zijn op het toekomstige productiemodel. Die zal overigens van de band rollen in Oxford, de elektrische aandrijflijn komt dan weer van bij de BMW collega’s van Dingolfing en Landshut.

We verwachten een technische link met de elektromotor van de vernieuwde BMW i3 en daardoor een rijbereik van meer dan 300 km. Op termijn volgen er ook Electric versies van de Countryman en Clubman.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...