Officieel: BMW M8 Gran Coupe Concept (2018)

Officieel: BMW M8 Gran Coupe Concept (2018)In afwachting van de knappe BMW 8-Reeks krijgen we eerst nog een sportieve M8 Gran Coupé afgeleide in conceptvorm!

Vergeet wat je wist over de BMW 6-Reeks, op termijn krijgen we een hoger gepositioneerde 8-Reeks in Coupé, Cabrio en Gran Coupé vorm. Een sportieve M8 afgeleide kan uiteraard niet ontbreken, op het Autosalon van Genève krijgen we hieromtrent reeds een proevertje in de vorm van de Concept M8 Gran Coupé. Die wil voornamelijk ultra-sportief, extrovert en polariserend wezen, waarvan akte.

De premiumconstructeur uit München praat in de meest heroïsche woorden over de karaktervolle vormgeving en de luxueuze inkleding terwijl ze ook de familieband aanhalen met de aankomende M8 GTE racevariant. Zo maakt de M8 Gran Coupé Concept veelvoudig gebruik van lichtgewicht materialen zoals CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic, versterkte kunststof).

Met de M8 Gran Coupé Concept hoeven we alvast niet te wanhopen, BMW werkt aan een sportieve versie van het aankomende vlaggenschip en zal daarvoor het klassieke M recept gebruiken. Denk dus aan een agressieve grille, scherpe lijnen, grote velgen en vier uitlaatmonden achteraan. Op motorisch vlak zal de 4.0-liter V8 uit de nieuwe M5 Berline ongetwijfeld de basis vormen voor een krachtig geheel van (gemakkelijk) 650 pk.

Ergens in 2019 moet deze BMW M8 Gran Coupé werkelijkheid zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...