Officieel: BMW M5 Berline (2017)

Officieel: BMW M5 Berline xDrive (2017)Hier is hij dan, de langverwachte BMW M5 die op papier imponeert met sportieve looks, 600 pk / 750 Nm, hightech gadgets en xDrive vierwielaandrijving!

Na de onthulling van de nieuwe BMW 5-Reeks berline – én de praktische 5-Reeks Touring evenknie – was het uitkijken naar wat de BMW M divisie gingen maken van deze prestigieuze luxeberline. In dit specifieke segment prefereren de dynamische dimensies maar anno 2017 moet hij eveneens dagelijkse functionaliteit bieden, vandaar dat deze BMW M5 standaard xDrive vierwielaandrijving meekrijgt. Maar geen nood, wie wil krijgt meer dan voldoende speelruimte dankzij ondermeer een driftmodus! én achterwielaandrijving dankzij de M xDrive software.

De 4.4-liter V8 M TwinPower Turbo benzinemotor blijft op post mét technische vernieuwingen zoals nieuwe turbocompressoren, efficiënte(re) laadluchtkoeling en een verhoogde brandstofinjectiedruk. Duitse hocus spokus op hoog niveau met 600 pk en 750 Nm tot gevolg, goed voor een 0-100 km/u chrono van slechts 3,4 seconden en een gelimiteerde topsnelheid van 250 km/u. Met de M Driver’s Package optie aangevinkt wordt dat maar liefst 305 km/u! De 8-traps Steptronic automaat heeft een passende setup voor elke situatie, net zoals de adaptieve Variable Damper Control dempers.

Op visueel vlak weet de nieuwe M5 zich opnieuw te onderscheiden met een sportieve(re) uitstraling terwijl er gerichte aanpassingen gedaan zijn om het gewicht te beperken zoals het dak uit met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP). Rondom kan je de M5 herkennen aan zijn gespierde looks, 19″ lichtmetalen velgen, extra verluchtingsgaten en vier uitlaatmonden achteraan (inclusief regelbare/krachtige soundtrack). Optioneel kan je de M Compound remschijven inwisselen voor carbon-keramische exemplaren (met gouden remklauwen) wanneer je frequent op het circuit zal vertoeven. Dankzij de brede personalisatiecatalogus krijg je meer dan voldoende kans om een droomconfiguratie te maken, alle gadgets die de nieuwe 5-Reeks meekrijgt op vlak van infotainment, connectiviteit, rijhulpmiddelen en veiligheidssystemen zijn uiteraard ook te verkrijgen op deze M5.

De alreeds zesde generatie M5 zal een van de publiekstrekkers worden op het aankomende Autosalon van Frankfurt. Bestelbonnen worden vanaf september opgemaakt maar de eerste leveringen zijn pas voorzien tegen de lente van 2018, een Belgische prijs is er op dit moment nog niet. Om de nieuweling op gepaste wijze te verwelkomen komt BMW (uiteraard) met een tot 400 stuks gelimiteerde M5 First Edition ten tonele. Deze kost €16.466 meer in ruil voor de Individual Frozen Dark Red metaalkleur en een exclusieve basisuitrusting.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...