Spyshots: BMW M5 Berline (2018)

Spyshots: BMW M5 Berline (2018)Naast een nieuwe 5-Reeks Berline, Touring en GT krijgen we natuurlijk ook een M5 topmodel, BMW is ook hiervoor druk in de weer met de (laatste?) ontwikkelingen!

Zeer binnenkort krijgen we de Blauw-Witte premium autoconstructeur uit München een nieuwe 5-Reeks, een van de belangrijkste modellen binnen het gamma. De wereldpremière is hiervoor normaliter weggelegd, of BMW het direct aandurft of zowel de nieuwe berline als break (“Touring” aldus het vakjargon) voorstellen moet nog duidelijk worden. Daarnaast is er ook een 5GT met zijn eigen vormgeving, sportievelingen kijken dan weer reikhalzend uit naar een nieuwe generatie M5! De concurrentie zit nooit stil in dit unieke segment dus BMW komt best straf uit de hoek.

Naast een aangedikte styling met agressieve(re) bumpers, blitse velgen en een vierdelige uitlaat gaat het bij een BMW M5 voornamelijk wat er onder de motorkap ligt. De nieuweling zal de enige Fünfer worden met een V8, een 4.4-liter met ongeveer 580 à 600 pk. Of de achterwielaandrijving behouden blijft is ook nog een groot raadsel, een AWD variant (als optie?) lijkt een logische keuze!

Na de presentatie op het Autosalon van Parijs in september verwachten we nog een laatste periode van finale ontwikkeling en het grondig voorbereiden van de marktlancering, begin 2017 zou de nieuwe BMW 5-Reeks wel bij de dealers moeten staan. Daarna moeten de 5-Reeks Touring en 5GT gelanceerd worden alvorens de M5 zijn immense vermogen wereldkundig mag loslaten.. Verwacht dus geen topmodel voor 2018!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...