Video: aankomende BMW M5 komt met M xDrive!

Video: aankomende BMW M5 komt met M xDrive!Terwijl we nog steeds zitten te wachten op de volledige onthulling van de aankomende – en veelbelovende – M5 Berline geeft BMW reeds mee dat deze topversie (speelse) vierwielaandrijving meekrijgt.

BMW zweert normaliter bij achterwielaandrijving en een genereuze hoeveelheid vermogen voor de sportieve modellen in het brede gamma maar voor de nieuwe M5 moeten ze toch opteren voor een aangepast M xDrive variant. De aankomende topversie van de huidige 5-Reeks krijgt een 4.4-liter V8 mee met naar alle waarschijnlijkheid 600 pk, om dat vermogen veilig aan de grond te krijgen lijkt vierwielaandrijving de enige logische keuze.

Gelukkig voorzien de ingenieurs van BMW M vijf verschillende configuraties op basis van de stabiliteitscontrole (ESP aan, ESP uit en iets ertussen) en de aandrijving (4WD, 4WD Sport en 2WD) waardoor je zowel rustig als iets vlotter door de bocht kan met deze M5. Op het circuit moet zich dat ook gaan vertalen in puike prestaties dankzij de extra grip.

We hopen dat BMW de nieuwe M5 meeneemt naar het Autosalon van Frankfurt in september!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...