Officieel: BMW M5 “30 jaar M5”

BMW M5 30 Jahre
BMW komt nu ook officieel naar buiten met het verjaardagsmodel van de M5.

Bimmer Post was zoals wel vaker terug wat voor op de feiten, maar BMW komt nu ook officieel naar buiten met alle details over de verjaardagseditie ter ere van 30 jaar BMW M5. Met het ingebouwde Competition Package wordt het bovendien de snelste M5 ooit geproduceerd. De 4.4-liter bi-turbo V8 levert maar liefst 600 pk en 700 Nm, goed voor een sprint van 0-100 km/u in slechts 3,9 seconden. Naast de 0,4 s snellere sprinttijd blijft de topsnelheid tenzij je het M Driver’s Package aanvinkt begrensd op 250 km/u. In dat laatste geval wordt het een hoogst illegale 305 km/u.

Slechts 300 exemplaren zullen gemaakt worden van het model en kleuren kiezen zit er niet in: elke verjaardagseditie krijgt een Individual Frozen Dark Silver koetswerkkleur met donkere chroomaccenten. Tweekleurige 20-inch lichtmetalen velgen met 265/35 ZR20 rubber vooraan en 295/30 ZR20 banden achteraan zetten hem verder in de verf. Binnenin zorgt Alcantara dan weer voor de sportieve sfeer en brengt Merino-leder een extra luxueuze toets. Aluminium inlegplaatjes en vanzelfsprekend speciale badges zijn ook van de partij.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...