Autosalon van Frankfurt 2017: Overzicht en premieres

Autosalon van Frankfurt 2017: Overzicht en premièresDesondanks enkele opvallende afwezigen is het aankomende Autosalon van Frankfurt wederom dé Duitse autohoogmis met een resem premières, nieuwigheden en interessante bezienswaardigheden!

Na het Autosalon van Parijs in 2014 / 2016 (even jaren) is het na de 2015-editie nu terug de beurt aan Frankfurt om het tweede – na Genève – belangrijke Autosalon in Europa te huisvesten. Voornamelijk de Duitse autoconstructeurs pakken tijdens de IAA – Internationale Automobilausstellung – traditiegetrouw stevig uit!

Tussen 14 en 23 september is het grote publiek welkom in de Frankfurt Messe voor de 67ste editie van het Autosalon van Frankfurt, voor de journalisten gaan de deuren reeds open op dinsdag 13/09. Vorig jaar mochten ze ginds meer dan 1.000 bezoekers, 230.000 vierkante meter en 219 wereldpremières verwelkomen, dit jaar zal het iets minder zijn gezien de afwezigheid van ondermeer de Franse automerken, FCA groep en enkele klinkende namen zoals Volvo, Tesla, Rolls-Royce en Aston-Martin. Maar zoals steeds hebben de afwezigen ongelijk en maken ze er ginds ongetwijfeld het beste van!

Frankfurt ligt slechts enkele uren verder dan België mét stukken snelle Autobahn, anderzijds zijn er vandaag de dag ook vlotte verbindingen met het vliegtuig of de trein. Alle praktische informatie (tickets, openingsuren, …) staat mooi op hun website.

Traditiegetrouw trekken we opnieuw met het voltallige GroenLicht.be team richting Duitsland om alles voor jullie te gaan aanschouwen! Hieronder alvast een handig overzicht dat we in aankoop naar het Autosalon van Frankfurt nog zullen aanvullen.

Audi A6 Concept (?)
Audi A8
Audi RS4 Avant (?)
Audi R8 RWD (?)
Bentley Continental GT
BMW X3
BMW X4 (?)
BMW i3 facelift + i3 S
BMW i8 Roadster
BMW 6-Reeks GT
BMW 2-Reeks Active Tourer facelift (?)
BMW M5
BMW X7 Concept
Bugatti Chiron special edition (?)
Dacia Duster
Ferrari Portofino
Hyundai i30 N
Hyundai i30 Fastback
Hyundai Kona
Jaguar E-Pace
Jaguar F-Pace SVR (?)
Jaguar XJR575
Jaguar XF Sportbrake
Kia Stonic
Kia Ceed Concept
Lexus NX facelift
Maserati Ghibli facelift (?)
Mercedes-AMG Project One (?)
Mercedes A-Klasse (?)
Mercedes S-Klasse facelift
Mercedes S-Klasse Cabriolet / Coupé facelift + AMG’s
Mercedes EQ A Concept
Mercedes X-Klasse pick-up
Mini e-Cooper
MINI JCW GP Concept
Opel Insignia Country Tourer
Opel Insignia Grand Sport GSi
Opel Insignia Sports Tourer GSi
Opel Grandland X
Porsche Cayenne
Porsche 911 (991) Speedster (?)
Porsche 911 (991) GT2 RS
Porsche 911 (991) GT3 RS facelift (?)
Renault Megane RS
Seat Arona
Seat Leon CUPRA R
Skoda Karoq
Suzuki Swift Sport
Volkswagen Polo
Volkswagen T-Roc
Volkswagen Amarok Aventura Exclusive Concept
Volkswagen Golf Sportsvan facelift

Afwezig: Nissan, Peugeot, Citroën, DS, Volvo, Mitsubishi, Infiniti, Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Abarth, Jeep, Rolls Royce, Tesla, Aston Martin, …

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...