Officieel: Lexus NX facelift (2017)

Officieel: Lexus NX facelift (2017)Na drie jaar krijgt de Lexus NX een opfrisbeurt!

De Lexus NX SUV zag het levenslicht in 2014, iedereen was behoorlijk onder de indruk dat de Japanners de agressieve voorzijde van de LF-NX Concept gewoon overnamen. In België zien we hem voornamelijk als NX300h met een hybride aandrijflijn, slechts heel kort kon je hem ook bestellen als NX200t maar die werd geschrapt wegens niet interessant.

Met méér chroom rondom, een nog scherpe Spindle Grille en hertekende lichtblokken moet de NX nog enkele jaren verder kunnen. De grote uitlaten zijn (visueel) ook verplaatst en de extra bescherming onderaan moet het avontuurlijke karakter van deze SUV benadrukken. Zoals het hoort bij een facelift zijn er ook nieuwe koetswerkkleuren en velgen beschikbaar.

Binnenin moeten we goed zoeken naar nieuwigheden. Lexus geeft gelukkig mee dat het infotainmentsysteem groeit van 7″ naar 10.3″, de werking zou ook vlotter, beter en intuïtiever moeten zijn. Met behulp van een satijnen afwerking krijgt de NX nu een meer luxueuze – premium! – afwerking.

Onderhuids krijgt de vernieuwde NX andere veren, stabilisatorstangen en ophangrubbers waardoor hij nog comfortabeler zou moeten rijden terwijl hij terwijl ook directer reageert. De meerwaardezoekers kunnen opteren voor de Adaptive Variable ophanging van de LC500h in de optielijst.

Details over motorische updates (lagere CO2?) zijn er op dit moment niet.

Lees hier onze rijtest met de Lexus NX300h!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...