Officieel: Dacia Duster (2017)

Officieel: Dacia Duster SUV (2017)Na het succesverhaal van de eerste generatiegoed voor 1 miljoen verkochte exemplaren – maakt Dacia zich klaar voor de lancering van de nieuwe Duster!

Het succes van de Dacia Duster mag perfect gezien worden als een Roemeens sprookje. Net op het “mindere moment” van de grote Europese crisis in 2008 kwam Dacia met een stoere doch sterk betaalbare SUV ten tonele, initieel zelfs niet voor onze markt gepland. Tien jaar en een facelift later staat de teller op meer dan een miljoen stuks, de tweede generatie staat op het Autosalon van Frankfurt.

Om ons nu al warm te maken voorziet het budget(sub)merk van Renault ons alvast enkele foto’s en informatie, voor alle details moeten we nog enkele weken geduld uitoefenen. Designmatig sluit de nieuwe Duster perfect aan bij de vernieuwde Stepways en Sandero’s, op het eerste zicht oogt hij alvast een pak volwassener terwijl de achterlichten doen denken aan de Jeep Renegade. Dankzij de toegenomen afmetingen profiteer je binnenin ongetwijfeld van extra been- en hoofdruimte.

We gaan er vanuit dat het huidige motorgamma ook beschikbaar zal zijn op de nieuwe Dacia Duster die vermoedelijk zijn Belgische lancering zal beleven op het Autosalon van Brussel in januari.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...