Officieel: Mercedes-AMG S63 & S65 Coupe / Cabriolet facelift (2017)

Officieel: Mercedes-AMG S63 & S65 Coupe / Cabriolet facelift (2017)Mercedes frist na de reguliere S-Klasse Coupé en S-Klasse Cabriolet per direct ook hun sportieve S63 AMG / S65 AMG derivaten op!

Op vlak van vernieuwde rijhulpmiddelen, infotainment en gadgets verwijzen we jullie graag door naar de facelift die Mercedes schonk aan de S-Klasse Coupé en Cabriolet, dit allemaal in navolging van de S-Klasse limousine facelift van eerder dit jaar. Ook van de coupé en de dakloze variant kan je AMG varianten verkrijgen en deze staat eveneens op het Autosalon van Frankfurt in hun vernieuwde vorm.

Op visueel vlak sprint de nieuwe neus direct in het oog, de S63 / S65’s lenen deze Panamericana grille van de vernieuwde AMG GT (C), achteraan krijg je ook hier OLED technologie voor de dynamische lichtblokken. Extra velgen, accenten en subtiele wijzigingen maken het geheel af maar met het nodige budget tovert Mercedes-AMG elke droomconfiguratie tevoorschijn.

Op motorisch vlak zijn de S-Klasse Coupé en S-Klasse Cabriolet nog steeds te verkrijgen als S63 en S65 AMG waarbij die eerste rekent op een nieuwe 4.0-liter V8 (612 pk / 900 Nm / 4MATIC+ vierwielaandrijving) en de laatste rekent op een 6.0-liter V12 (630 pk / 1.000 / achterwielaandrijving!). Aan het stoplicht ben je sneller weg met de S63 (3,5 s) dan de S65 (4,1 s) al koop je zo’n twaalfcilinder eerder voor het romige karakter.

Beiden rekenen op de 9-traps AMG SPEEDSHIFT MCT sportautomaat met dubbele koppeling, Race Start launch control, AMG DYNAMIC SELECT en en krachtige soundtrack terwijl de S63 zuinig(er) voor de dag komt met cilinderuitschakeling waar dat mogelijk zou kunnen zijn..

Tijdens de eerste zes maanden van de productie komt Das Haus met een gelimiteerde S63 (4MATIC+) Coupé Yellow Night Edition waarbij een matgrijze koetswerkkleur gecombineerd wordt met gele accenten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...