Officieel: Audi RS4 Avant (2017)

Officieel: Audi RS4 Avant (2017)Met de nieuwe RS4 Avant tovert Audi de onbetwiste topversie van de A4 familie uit haar hoed!

Naast straffe prestaties rekent de Audi RS4 Avant op zijn praktische en functionele inborst van maximaal 1.510 liter bagageruimte en stoere looks. Die volgen het klassieke RS recept met ondermeer twee ovalen uitlaatmonden, brede wielkasten met daarin 19″ of 20″ lichtmetalen velgen, reusachtige remschijven en een brede bumperset. Daarboven wordt het gebruik van koolstofvezel en RS logo’s zeker niet geschuwd..

Onder de opgeklopte motorkap ligt er zoals verwacht een 2.9-liter V6 met twee turbo’s die ook al de RS5 Coupé siert. Goed voor 450 pk en 600 Nm waarmee je in 4,1 praktische seconden aan 100 km/u zit! Standaard kan je tot 250 km/u doorrazen, voor wat extra euro’s krikken de premium Duitsers uit Ingolstadt dat verder op tot 280 km/u! Naar goede gewoonte kan dat in alle veiligheid dankzij de quattro vierwielaandrijving en een dynamisch afgestelde automaat.

Na de presentatie op het Autosalon van Frankfurt in september is het opnieuw even afwachten tot eind dit jaar alvorens je hem kan afhalen bij de lokale Audi verdeler. Belgische prijzen hebben we op dit moment nog niet maar we gaan er vanuit dat die net boven de 80.000 euro zullen uitkomen..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...