Officieel: MINI Electric Concept (2017)

Officieel: MINI Electric Concept (2017)In 2009 experimenteerde Mini reeds met de Mini E. Nu, bijna 10 jaar later, lijkt een zuiver elektrisch productiemodel definitief in aantocht!

Officieel is deze elektrische Mini Electric nog een concept, maar in 2019 beloven de Duitsers/Britten wel degelijk een puur elektrisch aangedreven productiemodel van de populaire Mini. Waar de ‘E’ nog het testbed was voor wat later de BMW i3 zou worden, wordt de nieuwe Electric de volgende stap in de elektrificatie van het Mini-gamma. Met de Countryman S E Hybrid werd immers de voorzet gegeven. Maar ook de rest van het gamma moet op korte tot middellange termijn aan de stekker – al dan niet in puur elektrische vorm.

Over de technische specificaties van de Electric Concept houden ze bij Mini de lippen voorlopig stijf op elkaar. Logisch zou zijn dat de techniek van de i3 overgenomen wordt. Met zijn 170 pk en 300 km rijbereik zet de i3 nu eenmaal erg vlotte prestaties neer. Meer info volgt vermoedelijk op de Autosalon van Frankfurt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...