Elektrische MINI E in detail

Elektrische MINI E
MINI gebruikt het Autosalon van Los Angeles om de elektrische MINI voor te stellen, de 500 MINI E’s worden voor 1 jaar geleasd aan private personen en bedrijven.

Onder de motorkap vinden we een 204 pk sterke elektromotor die voorzien is van een herlaadbare lithium-ion batterij. Dankzij dit high-tech batterij pakket heeft de MINI E een actieradius van 250 km, hij sprint van 0 naar 100 km/u in 8,5 seconden en heeft een topsnelheid van 152 km/u. 

De MINI E zal in het begin enkel aangeboden worden als een tweezitter omdat de batterijen redelijk wat ruimte innemen. In de MINI E wordt dezelfde batterij technologie gebruikt als in GSM’s en Laptops. De elektrische MINI kan thuis opgeladen worden dankzij een speciale ‘wallbox unit’. Een volledige herlaadbeurt vergt ongeveer twee uur. 

De MINI E genereert ook zelf elektriciteit, zo wordt de kinetische energie die vrijkomt bij het remmen gebruikt om de batterijen op te laden. MINI beweert dat in stadsverkeer het remmen voor 20% extra radius zorgt. De ecologische MINI beschikt over een speciaal aangepaste vering waarmee het extra gewicht van het batterijpakket evenwichtig verdeeld wordt over de vier wielen. Elke MINI E krijgt een aangepaste versie van het Dynamic Stability Control systeem.

De elektrische MINI zal enkel verkrijgbaar zijn in donkergrijze verf en met een zilveren dak. De wagen is verder ook uitgerust met speciale E badges die zowat overal voorkomen. De toerenteller achter het stuur is bij deze MINI vervangen door een wijzer die het batterij niveau weergeeft.

Elektrische MINI E

Elektrische MINI E

Elektrische MINI E

Elektrische MINI E

Elektrische MINI E

Elektrische MINI E

Deel dit bericht:

4 reacties op "Elektrische MINI E in detail"

 1. Ernst 06-12-2008 om 13:42

  Ben erg benieuwd hoe je op de lijst kunt komen als je dit model wilt rijden. Heb recent 3500KwP aan zonnepanelen op mijn huis geplaatst en heb mijn werk op 110 Km afstand. Kom dus zelf “Groen” aan de benodigde stroom

 2. PJS 06-12-2008 om 15:33

  De MINI E is momenteel enkel beschikbaar in Los Angeles, Amerika. Of BMW de MINI E ook in Europa zal lanceren is vooralsnog niet bekend. Maar volgens ons zou dat op termijn wel mogelijk moeten zijn.

 3. Ernst 06-12-2008 om 20:27

  Las in de krant dat er 550 stuks naar Amerika gaan en 50 stuks aan “geselecteerde klanten” in Europa beschikbaar worden gesteld.
  Ik woon toevallig in Europa maar denk niet dat ik op die lijst sta.

 4. joris 18-06-2011 om 13:44

  kan u dan wel enkel als de zon van de partij is uw wagen opladen. S nachts zou het dan gewoon met kernenergie uit Frankrijk zijn. Zeer GROEN indeed.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...