Preview: elektrische MINI driedeurs (2019)

Tegen 2019 mogen we de eerste, zuiver elektrische MINI driedeurs verwachten.

Dankzij de innige familieband met BMW mag dochterbedrijf MINI binnenkort ook uitpakken met een zuiver elektrische model. Tegen 2019 moet er namelijk een e-MINI driedeurs hatchback staan bij de dealers, in 2008 experimenteerde ze overigens al behoorlijk vroeg met elektrificatie in de Mini E.

Voor de productie van de elektrische aandrijflijn rekent MINI op de technische teams in Duitsland (Dingolfing en Landshut), erna gaan ze richting Engeland (Oxford) waar de reguliere MINI driedeurs ook gebouwd worden. Op termijn gaat MINI er vanuit dat het elektrische aanbod tot wel een kwart van de verkoop kan inpalmen, andere modellen/uitvoeringen volgen dus ongetwijfeld.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...